19 Mart 2009 Perşembe

iş mi o da neydi?

işe dönüş zamanı geliyor yavaştan.kuzeyi düşündükçe boğazıma bişeyler düğümlense de hemen aklımdan "geleceği için çalışıyor olmam lazım"diye geçiriyorum.
bakıcı arayışlarımız başladı bile.2 ayrı kişiyle görüştüm-sevgilim yoktu-2 side "h"harfiyle başlıyordu-ne tuhaf-ilki 45 yaşında,bizim evimize gelmeyi kabul etti.kuzeye verebileceği pek bişey yok. yedir,içir,yatır o kadar...oyun kitap hak getire.acaba çok mu ön yargılıyım? tüm görüşme boyunca çantası kucağında oturdu. kuzeyi hiç kucaklamadı.ve abartı bir ücret istedi.2 ci kendi evinde bakmayı istedi.34 yaşında.sessiz sakin.daha candan daha samimi.şimdilik babannemiz bakacak.arada annanemiz de gelecek.
kuzey olan biteni hissediyor gibi daha huysuz.hiç kucaktan inmiyor gece en az 5 kez kalkıyor.yüzünü yüzüme sürüp duruyor.
ah annecim ben istemezmiyim hep seninle koyun koyuna olmak...of yine fena oluyorum ama yok bu ritme girmemeliyim sonu fena biliyorum.
dişlerimiz 7 tane oldu.gel gel ve go go ,ba ba ba diyor. birde benim anne olarak anlamak istediğim başka bir kelime. emekleme hala yok.ayakları daha sağlam basıyor yere(gerçek anlamda yani:))

3 yorum:

YAMAN EFE dedi ki...

Canım bende işe yeni dönenlerdenim ve 1,5 aylık süre geçti bile.Önemli olan içine sinen birisinin olması.Anneanne ve babaanne elbetteki daha iyi bakacaklardır.Ama bakıcı olduğunda isteklerini daha net söyleyebiliyorsun,ben en azından isteklerimi dile getirebiliyorum ve bakıcı teyzemizde sağolsun çok içten ve severek bakıyor.İlk zamanlar komşumuza bebefonu taktık ve sevgiyle yaklaştığını gördük.Hatta üst komşum söylediği şarkıları ve kuzummm diye sevmelerini duyuyormuş.Bence çocuklu olan bayan bakabilirdi,çünkü oğlu Kuzeye alışacak ve onu oyalayacaktır.Abimizin bakıcı olayında sarıkamıştaydık ve ilk zamanlar yemeğini çantasına koyuyordum.İleriki zamanlarda dediki artık yemek koyma bizim yemeklerimizdende yiyor.Demekki ara ara deniyordu yiyor mu diye.Biz almaya gittiğimizde bizimle gelmek istemezdi,orada 3 çocuk cardı bakıcının ve onlarla olamyı çok seviyordu.Sende İnşallah merhametli,sevgiyle yaklaşan,içinize sinen birisini bulabilirsin canım.Bu arada çok uzun yazdım kusura bakma:)))

Mon Petit Chou dedi ki...

işe dönmek ya da dönmemek işte bütün mesele bu. umarımiyi bir bakıcı bulabilirsiniz. ne kadar uyarsam da akşam eve geldiğimde bakıcımızın yapmasını istemediğim şeyleri yaptığını görüyorum. iyiniyetle yaptığını biliyorum ama evin düzenini kendine göre değiştirmesine sinir oluyorum. lakin Duru'ya iyi baktığı için sinirimi içime atıyorum. size tavsiyem işe başlamadan bir ay önce bakıcıyı alın. böylelikle deneme ve değiştirme şansınız olabilir. bir de bence evinizde bakması çok önemli.Kuzey zaten bütün gün sizsiz kalacak bir de yabancı bir ortamda olması onu daha çok üzebilir.

K.T dedi ki...

Bende çok üzüldüm hemde çok üzüldüm işe başladığım için. Kim bakarsa baksın kim ilgilere sevgilere boğarsa boğsun Kuzeyimi sanki ben yanında olsam daha iyi olacak gibi geliyordu. Onun için kendi özgüvenini kazanmış, başarı elde eden, iç huzuru yerinde bir anne olabilmek için çalışmalıydım.
Ben evimi işimin yanına taşıdım onunla daha çok vakit geçirebilmek için ama halen doyamıyorum. İşteyken üzülmüyorum artık sadece ona kavuşacağım anı düşünüyorum.